Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

24 mei 2020 door Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking en plaatselijk (lichte) regen.

Het raakt op steeds meer plaatsen bewolkt en vooral in het noorden en midden (lichte) regen. Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot 18°C in het zuiden. De westelijke wind is boven land matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af naar zwak tot matig.

Vannacht zijn er wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 12°C en de west- tot noordwestenwind is zwak tot matig.

Morgen zijn er met name in de kustgebieden perioden met zon. Meer landinwaarts ontstaan er vrij veel stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 22°C in het zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordwesten.

Komende dagen:

Zonnig en vrij warm met middagtemperaturen oplopend naar waarden boven de 20°C.

Lange termijn verwachting:

Zondag 31 mei tot en met Zondag 07 juni
Grote kans (70%) op aanhoudend droog, rustig en (vrij) warm weertype, maar ook een kleine kans (30%) op een overgang naar een koeler en nat weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn