Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

25 mei 2020 door Jannes Wiersema

Vooral in de kustgebieden veel zon

Met name in de kustgebieden veel zon. Meer landinwaarts ontstaan er vrij veel stapelwolken. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 22°C in het zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordwesten.

Komende nacht is het onbewolkt en met name in het noordoosten kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur komt uit op omstreeks 8°C en de zwakke wind wordt veranderlijk.

Morgen is er vrij veel zon met af en toe sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C vlak aan zee tot 24°C plaatselijk in het zuiden van het land. De zwakke wind komt eerst uit uiteenlopende richtingen, in de loop van de middag en avond uit richtingen tussen west en noord.

De komende dagen:

Zonnig en vrij warm. Middagtemperaturen variërend van 20°C tot ongeveer 24°C

Lange termijn verwachting:

maandag 01 juni tot en met maandag 08 juni
Grote kans (50-60%) op aanhoudend droog en vrij warm weertype met maximumtemperatuen ruim boven de langjaargemiddelde waarden, maar er is ook een kans van 40% op overgang naar een onbestendig en nat weertype met middagtemperaturen onder de langjaargemiddelde waarden

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn