Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

31 mei 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden maar ook ruimte voor de zon.

Een hogedrukgebied ligt vandaag boven Scandinavië, aan de zuidflank van het hoog is in onze omgeving sprake van een oost- tot noordoostelijke stroming stroming die continentaal polaire lucht aanvoert. Op hoogte wordt vandaag vochtigere lucht aangevoerd, hetgeen te maken heeft met het afwaaien van hoge bewolking van een frontaal systeem behorend bij een laag boven Oost-Europa. Vanaf komende nacht wordt de aangevoerde lucht weer een stuk droger. Op maandag verplaatst het centrum van het hoog zich geleidelijk naar het noorden van de Noordzee, de stroming blijft hierdoor oostelijk.

In het noordoosten komen er enkele wolkenvelden voor, verder is het overal zonnig. In de loop van de ochtend komt er van het oosten uit geleidelijk steeds meer bewolking,met af en toe de zon. Verder kunnen er in de middag ook enkele stapelwolken ontstaan maar het blijft droog. De maximumtemperaturen variëren van 18°C op de Wadden tot 23°C in het zuiden. De wind wordt noordoostelijk en matig, aan de kust in de middag noord tot noordoost en mogelijk vrij krachtig 3 – 5 Bft.

Komende nacht is het helder met sluierbewolking. De minima lopen uiteen van 8°C in het noordoosten tot 13°C in Zeeland. De noordoostenwind neemt boven land af naar zwak tot matig, vlak aan zee meest matig.

Morgen is het weer vrij zonnig, maar er blijft ook dan nog steeds sluierbewolking aanwezig. De maxima variëren van 20°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden van het land. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, vlak aan zee matig tot vrij krachtig. In de loop van de middag draait aan de kust de wind naar noord tot noordoost 3 – 5 Bft.

Vooruitzichten komende week:

Tot en met woensdag zonnig en warm, later op woensdag toenemende kans op een regen- of onweersbui. Donderdag en vrijdag meer bewolking en kans op regen of enkele (onweers)buien, in het oosten en zuidoosten dan waarschijnlijk nog warm. In het komende weekeinde in het gehele land koel en kans op een bui.

Lange termijn verwachting:

zondag 07 juni tot en met zondag 14 juni
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op temperaturen die enkele graden onder het langjarig gemiddelde liggen, de dagelijkse neerslagkans ligt daarbij rond 50%. Later in de verwachtingsperiode neemt de kans op een warmer weertype geleidelijk weer toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn