Sunday 4 June
Weerman Jannes Wiersema

06 juni 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en een bui,mogelijk met onweer.

Vandaag hebben we te maken met een lagedrukgebied dat over de Noordzee naar het noorden van Nederland trekt.
Er zijn perioden met zon en in het zuiden en oosten komt een enkele bui voor, mogelijk met onweer. In de middag raakt het in het noordwesten bewolkt en kan het daar licht gaan regenen. In de avond heeft de regen zich tot over de hele westelijke helft uitgebreid. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordwestelijk kustgebied tot 17°C in het oosten en zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, aan de westkust later in de middag en avond mogelijk hard, 7 Bft.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en komen er vooral in de kustprovincies buien voor, soms ook met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, in het noordwestelijk kustgebied en op het IJsselmeer soms hard. In de loop van de nacht draait de wind naar westelijke richtingen en neemt af.

Morgen is het tamelijk bewolkt en komen er verspreid over het land buien voor. Hierbij is nog steeds onweer mogelijk. In de middag neemt de buiigheid langzaam af en breekt de zon soms door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het Waddengebied tot lokaal 18°C in het zuidoosten. De westenwind is matig, in het kustgebied (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind met name in het noordelijk kustgebied af.

Vooruitzichten volgende week:
Eerst koel, in de loop van de week stijging van de temperatuur. Aan het einde van de week toenemende kans op regen of buien.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 13 juni tot en met zaterdag 20 juni
Grote (ongeveer 80%) kans op temperaturen meestal boven normaal, iedere dag ongeveer 40% kans op buien of regen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn