Thursday 30 November
Weerman Jannes Wiersema

08 juni 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en een enkele bui

Een hoogtetrog van Zuid-Scandinavië naar Frankrijk splitst zich een hoogtelaag af dat boven het Alpengebied komt te liggen. Een kleinschalig vlak ligt boven Friesland en trekt oostwaarts. Hierna wordt de stroming noordelijk waarna vanmiddag een zwak koufront van noordwest naar zuidoost over Nederland trekt.

Er zijn wolkenvelden aanwezig waaruit lokaal lichte regen valt. Maar in de middag is er wat meer ruimte voor de zon en kan met name in het midden en oosten nog een bui ontstaan. De temperatuur varieert van 14°C in het Waddengebied tot lokaal 19°C in het zuidoosten. De wind is west tot noordwest, in de middag noordwest tot noord en is en meest matig, aan zee later soms vrij krachtig. In het oosten staat eerst nog een zwakke zuidwestenwind.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en in de kustprovincies kan wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C, in wat bredere opklaringen daalt de temperatuur naar ongeveer 5°C. De noordelijke wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Morgenochtend is het bewolkt en zeer lokaal valt er nog wat lichte regen. In de middag is het droog en breekt de zon soms door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het Waddengebied tot lokaal 18°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig.

De vooruitzichten voor de rest van deze week:
Geleidelijk oplopende temperatuur en vooral donderdag en vanaf het weekeinde kans op buien.

Lange termijn verwachting:
maandag 15 juni tot en met maandag 22 juni
Grote (ongeveer 90%) kans op temperaturen (ruim) boven normaal, iedere dag ongeveer 40% kans op buien of regen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn