Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

23 juni 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig en warm.

Een hogedrukgebied ligt momenteel met het centrum net ten oosten van Nederland. Vandaag en morgen trekt dit hoog langzaam via de Duitse Bocht en Denemarken naar Zweden. De stroming wordt vandaag vooral thermisch bepaald, morgen komt er wat duidelijker een oostelijke stroming op gang.

Vandaag is het zonnig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 23°C aan zee tot 28°C in het zuiden. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen, aan zee staat aanvankelijk een zwakke tot matige zuidelijke wind. Vanmiddag steekt er in de kustgebieden een zwakke tot matige wind van zee op. Vanavond draait de wind naar oost tot noordoost.

Komende nacht is het helder. Vooral in het zuidwesten komt sluierbewolking voor. Het koelt af naar waardes tussen 11°C in het noorden en 16°C in het zuidwesten. De wind komt uit richtingen tussen oost en noordoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Morgen wordt opnieuw een zonnige dag. Het wordt enkele graden warmer dan vandaag met een maximumtemperatuur 26°C op de Wadden tot 31 à 32°C in de zuidelijke helft van het land. Er staat een matige oostenwind. Aan zee draait de wind in de middag naar noordoost.

Vooruitzichten:
De eerste dagen zonnig en warm tot zeer warm zomerweer. Vanaf zaterdag meer bewolking, kans op enkele onweersbuien en geleidelijk minder warm.

Lange termijn verwachting:
De eerste dagen zonnig en warm tot zeer warm zomerweer. Vanaf zaterdag meer bewolking, kans op enkele onweersbuien en geleidelijk minder warm.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn