Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

07 juli 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en een enkele bui.

Er zijn perioden met zon en trekt een zone met buien van west naar oost over het land. In de loop van de middag wordt het van het westen uit meest droog en breekt de zon door. In de avond neemt de bewolking opnieuw toe en gaat het van het westen uit af en toe regenen, met name in het noordwesten van het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. In de ochtend is de wind nog zuid tot zuidwest en is zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind overal naar west en wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht raakt het overal bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De minimumtemperatuur ligt rond de 13°C. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig.

Morgenochtend is er veel bewolking en zijn er in een groot deel van het land perioden met regen. Met name in het midden en zuiden van het land valt 10-20 mm regen. In de middag wordt het in het noorden overwegend droog, hoewel er daar dan nog wel een bui kan voorkomen. In het midden en zuiden blijft er van tijd tot tijd regen of motregen vallen. Het is koel met een middagtemperatuur van 16 à 17°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten:
Donderdag en vrijdag perioden met regen. In het weekeinde overwegend droog met flinke zonnige perioden. Begin volgende week weer een toenemende kans op buien. De eerste dagen aan de koele kant voor de tijd van het jaar, daarna temperaturen rond normaal.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 14 juli tot en met dinsdag 21 juli
Grote kans (70%) op een overwegend droog weertype met middagtemperaturen (iets) boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn