Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

08 juli 2020 door Jannes Wiersema

Zuiden bewolkt en regenachtig,Noorden meest droog soms wat zon.

Vanochtend is er veel bewolking en zijn er in een groot deel van het land perioden met regen. Vanmiddag blijft het in het midden en zuiden van tijd tot tijd (mot)regenen en valt daar zo’n 10-20 mm, in het noorden zijn er dan af en toe opklaringen en kan er een enkele bui tot ontwikkeling komen. Vanavond verdwijnen de opklaringen in het noorden en gaat het in de loop van de avond in het hele land langdurig regenen. Het is vrij koel met een middagtemperatuur van 16 à 17°C. De wind is zwak tot matig, eerst hoofdzakelijk uit het zuidwesten, later uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht is het bewolkt en regent het langdurig. De minimumtemperatuur komt omstreeks 14°C uit. De wind is in de zuidelijke helft van het land zuidwest en matig, aan de kust (vrij) krachtig. In het noorden is de wind oost tot noordoost en zwak tot matig.

Morgen blijft het bewolkt en zijn er vooral in het midden en noorden perioden met regen en motregen. In het zuiden is het vaker droog en is de zon mogelijk even te zien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het uiterste noordoosten tot plaatselijk 22°C in het uiterste zuiden en zuidoosten. De wind is in het grootste deel van het land zuidwestelijk en matig, aan de kust vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig. In het noorden is de wind oostelijk en zwak tot matig.

De vooruitzichten:
Vrijdag perioden met regen en vrij veel wind. Zaterdag nog een enkele bui, daarna overwegend droog met flinke zonnige perioden. De eerste dagen aan de koele kant voor de tijd van het jaar, vanaf zondag geleidelijk oplopende temperaturen.

De Lange termijn verwachting:
woensdag 15 juli tot en met woensdag 22 juli
Grote kans (70%) op een overwegend droog weertype met zonnige perioden en middagtemperaturen (iets) boven normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn