Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

01 augustus 2020 door Jannes Wiersema

vanochtend eerst nog een enkele (onweers)bui, vanmiddag perioden met zon.

Vanochtend is er veel bewolking aanwezig en vooral in het noorden en oosten komen er nog enkele buien voor, lokaal ook met onweer. Vanmiddag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C langs de kust tot lokaal nog 30°C langs de oostgrens. In het noordoosten is de wind aanvankelijk nog zuidoost maar in de loop van de ochtend draait de wind daar net als elders in het land naar westelijke richtingen en wordt dan matig, 3-4 Bft.

Komende nacht is er weinig bewolking en is het op de meeste plaatsen droog. Met name in het noorden is er kans op mistbanken. De minima variëren van 12°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Morgen neemt de bewolking van het westen uit toe. In de tweede helft van de ochtend en in de middag valt er af en toe wat regen. Later in de middag en in de avond klaart het van het westen uit grotendeels op. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind draait vanaf de ochtend van het westen uit naar west tot noordwest en neemt toe naar matig.

De vooruitzichten:
Aanvankelijk nog aan de koele kant met af en toe een bui. Vanaf woensdag steeds meer zon en sterk oplopende temperaturen, aan het einde van de week waarschijnlijk tropisch.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 08 augustus tot en met zaterdag 15 augustus
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op zonnig en zeer warm weer met op veel plaatsen tropische temperaturen. Op de langere termijn wordt het waarschijnlijk weer wat minder warm en neemt de kans op een (onweers)bui toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn