Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

02 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.

Het is eerst nog op veel plaatsen vrij zonnig en droog maar van het westen uit neemt de bewolking toe en is er vooral in de noordelijke helft van het land kans op wat lichte regen,verder ontstaan er enkele buien.De buien verlaten aan het begin van de middag het oosten van het land waarna het van het westen uit opklaart. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind is zuid tot zuidwest en draait in de loop van de ochtend van het westen uit naar west tot noordwest en neemt toe naar matig. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak en draait in het westen naar zuidwestelijke richtingen.

In de avond en komende nacht zijn er brede opklaringen en kan er vooral in het noorden een enkele mistbank ontstaan. In de kustgebieden is er meer bewolking met kans op een enkele bui. Het koelt af naar waardes tussen 8°C in het noorden en 14°C aan zee. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind zwak tot matig.

Morgen ontstaan er op steeds meer plaatsen buien, in de middag is daarbij ook een kleine kans op onweer. In de loop van de middag en avond wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het op. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. Tot de middag staat er een overwegend zwakke westenwind, daarna steekt er een matige noordwestenwind op. ’s Avonds neemt de wind landinwaarts af naar zwak en komt uit richtingen tussen noord en noordwest.

De vooruitzichten:
Overgang naar zonnig en zeer warm zomerweer met vanaf donderdag tropische temperaturen. In het weekeinde in het zuiden mogelijk 35°C.

Lange termijn verwachting:
zondag 09 augustus tot en met zondag 16 augustus
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op zonnig en zeer warm zomerweer met op veel plaatsen tropische temperaturen. Later in de verwachtingsperiode neemt de kans op een minder warm weertype geleidelijk toe, evenals de kans op een (onweers)bui.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn