Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

05 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend in het Noordwesten bewolking,elders al vrij zonnig.

Vandaag is het vrij zonnig, maar in het noordwesten komen vanochtend nog wolkenvelden voor. De maximumtemperaturen lopen op van 23°C in het Waddengebied tot 29°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig en in het Waddengebied mogelijk krachtig 3 – 6 Bft. In de kustgebieden in de middag een zeewind.

In de avond en komende nacht zijn er in de noordwestelijke helft enkele wolkenvelden aanwezig. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C en de wind is zwak en komt uit een zuidelijke richting 2 Bft.

Morgen is het zonnig, in de ochtend trekt er met name in het noordwesten wat hogere bewolking over waardoor de zon getemperd kan gaan worden. Het wordt in een groot deel van het land zeer warm met maximumtemperaturen die variëren van 28°C in de kustgebieden tot ca. 32°C in het zuiden en oosten. De zwakke tot matige wind is zuidelijk en wordt in de middag veranderlijk 2 – 3 Bft. Aan de stranden komt de wind in de loop van de ochtend van zee waardoor daar wat verkoeling optreedt.

Vooruitzichten komende dagen:
Zonnig en warm tot zeer warm,verder blijft het droog. Zondag met name in de noordwestelijke kustprovincies iets minder hoge temperaturen,doordat de wind dan N/NO is met aanvoer over zee.

Lange termijn verwachting:
woensdag 12 augustus tot en met woensdag 19 augustus
Geleidelijk meer bewolking en toenemende kans op neerslag. Aanvankelijk zeer warm, vanaf donderdag wordt de warmte geleidelijk verdreven en komen de temperaturen in de tweede helft van deze maand rond normaal of iets daaronder te liggen.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn