Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

10 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Zeer warm zomerweer, vanmiddag kans op een (onweers)bui.

Er is hier en daar wat wolkenveldjes, maar er zijn ook flinke perioden met zon. In de middag zou lokaal een onweersbui tot ontwikkeling kunnen komen, hagel en windstoten tot 75 km/u zijn daarbij niet uitgesloten. Het wordt op veel plaatsen opnieuw tropisch warm met maxima van 27°C op de Wadden tot lokaal 35°C in het zuiden en zuidoosten. Er staat een matige oostelijke wind 3 – 4 Bft.

In de avond en nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Een lokale onweersbui is niet uit te sluiten. Met minimumtemperaturen rond 20°C wordt het een warme nacht. De oostelijke wind is zwak tot matig 2 – 3 Bft.

Morgen is er veel ruimte voor de zon, al kunnen er in het westen nog wel enkele wolkenvelden voorkomen. In de middag ontstaan er enkele stapelwolken die plaatselijk (vooral in het zuiden) kunnen uitgroeien tot een regen- of onweersbui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 29°C op de Wadden tot lokaal weer 35°C in het zuiden van het land. De oostenwind is overwegend matig 3 – 4 Bft.

De vooruitzichten:

De eerste dagen aanhoudend tropisch warm en tot en met woensdag is de kans op een bui klein. Vanaf donderdag toenemende kans op een onweersbui en vanaf vrijdag overgang naar lagere maximumtemperaturen, maar nog steeds zomers warm.

Lange termijn verwachting:

maandag 17 augustus tot en met maandag 24 augustus
Grote kans (60%) op het aanhouden van een onbestendig weertype met zon, wolken, af en toe regen of een bui en middagtemperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar en minima ruim boven de langjaargemiddelde waarden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn