Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

11 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui

Vandaag is er weer veel ruimte voor de zon, al kunnen er ook wel weer enkele wolkenvelden voorkomen.verder wordt het vochtig broeierig warm. In de middag ontstaan er enkele stapelwolken die in het midden en zuiden plaatselijk kunnen uitgroeien tot een onweersbui. Daarbij is er kans op windstoten, hagel en lokaal veel regen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 29°C op de Wadden tot lokaal 35°C in het zuiden van het land. De oostenwind is overwegend matig 3 – 4 Bft.

In de avond en nacht naar zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 21°C en de oostelijke wind is zwak tot matig 2 – 3 Bft.

Morgen zijn er perioden met zon en vooral in de middag ontstaan er mogelijk weer een paar onweersbuien, met daarbij kans op hagel, windstoten en veel regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 29°C op de Waddeneilanden tot 34°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost 2 – 3 Bft. In de middag gaat op de stranden de wind van zee waaien.

De vooruitzichten:

Donderdag en vrijdag wordt de tropische warmte verdreven door onweersbuien met kans op hagel en windstoten. Vanaf het weekeinde wordt het wisselvallig met regelmatige buien en temperaturen (iets) boven normaal.

Lange termijn verwachting:

dinsdag 18 augustus tot en met dinsdag 25 augustus
Grote kans (60%) op het aanhouden van een onbestendig weertype met zon, wolken, af en toe regen of een bui en middagtemperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar en minima ruim boven de langjaargemiddelde waarden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn