Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

20 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Van het zuidwesten uit geleidelijk droog en opklaringen,vanavond kans op onweersbuien.

Het is bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen of motregen. In de loop van de ochtend wordt het van het zuidwesten uit droog en breekt de zon geleidelijk door. In de middag zijn er zonnige perioden, maar ook wolkenvelden die hardnekkig kunnen zijn. Het wordt warm met maxima die uiteenlopen van 26°C in het Waddengebied tot lokaal 32°C in het zuidoosten. In de avond neemt vooral in het westen de kans op een stevige (onweers)bui toe, indien dit zich voordoet zijn lokaal hagel, veel regen en (zware) windstoten mogelijk. De zuidelijke wind is matig, langs de kust aanvankelijk vrij krachtig en draait in de loop van de middag naar het zuidoosten.

De komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog en het koelt niet verder af dan ca. 19°C. De zwakke wind komt uit een zuid tot zuidoostelijke richting.

Morgenochtend raakt het vanuit het zuidwesten geheel bewolkt en gaat het af en toe regenen. In de middag wordt het van het westen uit droog en gaat de zon geregeld schijnen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C in het Waddengebied tot 30°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

De vooruitzichten:
Van tijd tot tijd valt er regen of komen er buien voor, maar er zijn ook geregeld droge momenten met zon. Maxima rond of iets onder normaal.

Lange termijn verwachting:
Een afwisseling van perioden met regen en droge momenten. Maxima rond of iets onder normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn