Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

26 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Stormachtige wind, in de loop van de dag afnemende wind

Het is bewolkt en vooral in het midden en noorden van het land zijn er perioden met regen en motregen. Later vanmiddag wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt tussen 17°C in het noorden en 21°C in Limburg. De west tot zuidwestenwind is landinwaarts vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, in de kustprovincies krachtig tot hard, 6-7 Bft, vlak aan zee stormachtig, 8 Bft. Soms bereikt de wind langs de kust lokaal even stormkracht, 9 Bft. Boven land komen er aanvankelijk lokaal nog zware windstoten voor van ca. 75 km/uur, in de kustprovincies van 75-90 km/uur, vlak aan zee rond 100 km/uur. In de loop van de dag neemt de wind van het zuidwesten uit af. In het Waddengebied kunnen de zware windstoten tot halverwege de avond aanhouden.

Komende nacht wordt het rustiger en klaart het op meerdere plaatsen op. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Plaatselijk kan er ook nevel of een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C plaatselijk landinwaarts tot 14°C in de kustgebieden. De wind komt uit westelijke richtingen en neemt van het zuidwesten uit verder af naar zwak tot matig.

Morgen schijnt de zon af en toe en komen er lokaal enkele buien voor met een kleine kans op onweer. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het noorden tot 23°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. In de avond draait de wind naar oost tot zuidoost.

De vooruitzichten:
Onbestendig met geregeld regen of buien en temperaturen rond of iets beneden normaal. Vanaf zondag afnemende neerslagkans.

Lange termijn verwachting:
woensdag 02 september tot en met woensdag 09 september
Vrij grote kans op een rustig weertype met temperaturen rond het langjarig gemiddelde. De neerslagkans bedraagt ca. 40%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn