Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

27 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Bewolking en zon en lokaal een bui.

Vanmorgen hebben we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden, zeer lokaal komt ook een lichte bui voor. Vooral in het midden en zuiden komt lokaal ook nevel en grondmist voor. Ook de rest van de dag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden en komt er lokaal een bui tot ontwikkeling, vanmiddag vooral in het westen van het land. In de avond kunnen er in het noordwesten wat meer buien ontstaan. In de avond raakt het van het zuidwesten uit overal bewolkt en gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De maximumtemperatuur varieert van 19°C in het noorden tot 23°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind wordt in de loop van de dag overal zuidelijk en is zwak tot matig. In het noordoosten staat er eerst nog een westelijke wind. In de avond draait de wind naar oost tot zuidoost.

Komende nacht is het overwegend bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen of motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is oost tot zuidoost en is overwegend matig, 3 tot 4 Bft.

Morgenochtend is het bewolkt en regenachtig. In de loop van de dag is ook de zon soms te zien. De bewolking blijft echter overheersen en in de middag kunnen er enkele stevige buien tot ontwikkeling komen, daarbij is ook kans op onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot lokaal nog 22°C in Limburg. De zuidwestenwind is matig, langs de westkust tijdelijk mogelijk vrij krachtig tot krachtig. In het noordoosten is de wind in de ochtend eerst nog zuidoost.

De vooruitzichten:
In het weekeinde geregeld buien, begin volgende week overwegend droog en af en toe zon. De maximumtemperaturen liggen met ca. 19°C iets beneden normaal.

Lange termijn verwachting:
donderdag 03 september tot en met donderdag 10 september
Overwegend rustig weertype met temperaturen rond het langjarig gemiddelde, de neerslagkans bedraagt ca. 50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn