Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

28 augustus 2020 door Jannes Wiersema

(onweers)Buien ook af en toe zon.

Vanochtend zijn er wolkenvelden maar af en toe komt ook de zon tevoorschijn, lokaal kan een bui voorkomen. In de loop van de middag trekken er van het zuidwesten uit stevige buien het land binnen. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten tot ca. 60 km/uur. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot lokaal 22°C in Limburg. De wind wordt overal zuidwest en is matig, langs de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft. Vanavond wordt de wind zwak tot matig uit een zuidelijke richting.

Komende nacht zijn er opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog, wel kunnen er in het westen later in de nacht enkele buien vanaf zee het land op trekken. De minimumtemperatuur ligt rond de 12°C. De wind is zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgen komen er vooral in de westelijke kustprovincies buien voor, mogelijk met onweer. In de oostelijke helft van het land zijn er perioden met zon, al kan er in de middag ook daar een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur varieert van 18°C in het westen tot lokaal 21°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de loop van de middag wordt de wind langs de westkust noord tot noordwest en neemt toe naar (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

De vooruitzichten:
Op zondag nog enkele buien, begin volgende week overwegend droog en af en toe zon. De maximumtemperaturen liggen met ca. 19°C iets beneden normaal. Vanaf halverwege volgende week wordt het geleidelijk weer wat warmer maar neemt ook de neerslagkans weer wat toe.

Lange termijn verwachting:
vrijdag 04 september tot en met vrijdag 11 september
Aanvankelijk temperaturen iets boven normaal, vooral in het zuidoosten van het land. Gedurende de periode neemt de kans op een koeler weertype geleidelijk toe, al blijft de kans op zomerse temperaturen vooral in het zuidoosten aanwezig. De neerslagkans bedraagt de gehele periode ongeveer 50%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn