Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

31 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Plaatselijk een lichte bui, later af en toe zon en meest droog.

De bewolking overheerst en er komen vooral in het oosten en zuidoosten enkele buien voor. In loop van de dag wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het vrijwel overal droog. Vooral de zuidwestkust maakt kans op een lichte bui. Met een maximumtemperatuur rond 19°C is het aan de koele kant voor de tijd van het jaar. De noordwestelijke wind is zwak in het zuiden en matig in het noorden.

Komende nacht is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. Waar het langduriger opklaart kan een enkele mistbank ontstaan. In de kustgebieden komt nog een lichte bui voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C plaatselijk landinwaarts tot 12°C aan zee. De wind is zwak en veranderlijk, in het noordelijk kustgebied is de wind matig uit westelijke richtingen.

Morgen schijnt de zon af en toe en komt er met name in het noorden een enkele bui voor. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in het zuiden is de wind overwegend noordelijk.

De vooruitzichten:
Af en toe zon en vanaf donderdag perioden met regen. Middagtemperatuur rond 20 graden.

Lange termijn verwachting:
maandag 07 september tot en met maandag 14 september
Grote kans (60%) op aanhoudend wisselvallig weertype met maxima iets onder het langjaargemiddelde waarden, maar ook 40% kans op overgang naar een droog weertype met middagtemperaturen rond of iets boven het langjaargemiddelden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn