Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

02 september 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en droog.

Vanochtend zijn er op veel plaatsen mistbanken aanwezig,deze lossen in de eerste helft van de ochtend op. Verder is er vandaag veel ruimte voor de zon. In de middag ontstaan er stapelwolken, maar het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind is meest zwak uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht neemt de bewolking toe en aan het einde van de nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 6°C in het oosten en noordoosten en 12°C aan zee. De wind draait naar het zuiden en is zwak tot matig.

Morgen is er veel bewolking en regent het af en toe, vooral in het noorden. In het zuiden zijn er ’s middags langere droge perioden. In de avond kan er op meer plaatsen weer wat regen vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordoosten tot 21°C in het zuiden. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond draait de wind in het noorden en westen naar een westelijke richting.

De vooruitzichten:
Af en toe regen of een bui, vanaf zondag op de meeste plaatsen droog en perioden met zon. Middagtemperaturen rond 20°C, volgende week mogelijk frisse nachten.

Lange termijn verwachting:
woensdag 09 september tot en met woensdag 16 september
Grote kans (circa 70%) op het aanhouden van het licht wisselvallige weertype met middagtemperaturen rond of iets onder 20°C. De kans op warm en droog nazomerweer is niet groot, ongeveer 30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn