Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

08 september 2020 door Jannes Wiersema

Meest bewolkt,vooral in het noorden en midden af en toe motregen.

Het is het overwegend bewolkt en vooral in de noordelijke helft valt af en toe wat motregen. In de middag kan de zon in het uiterste noorden soms doorbreken. De zuidwestenwind is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt rond de 20°C.

Gisteren was nog een mooie dag maar wel een enkele bui met een mooie zonsondergang

Komende nacht is er veel bewolking en vooral in het noorden valt er lokaal motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Morgen is het bewolkt en valt er af en toe motregen. In het zuidoosten is het aanvankelijk droog en kan de zon nog even te zien zijn. In de avond wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droog en breiden opklaringen zich uit over het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Waddeneilanden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind. In de loop van de dag wordt de wind overal westelijk, in de avond noordwestelijk.

De vooruitzichten:
Droog en perioden met zon met middagtemperaturen rond de 20°C. Na het weekend warm en zonnig.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 15 september tot en met dinsdag 22 september
De eerste helft van volgende week een grote kans (70-80%) op rustig nazomerweer met temperaturen rond of iets boven 25°C. Daarna neemt de kans op een koeler weertype toe naar ca. 60%. De neerslagkans blijft klein (ca. 20%).

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn