Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

29 september 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen. Van het westen uit droog en wat opklarend.

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en valt er op veel plaatsen (mot)regen. In de loop van de dag wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon door. In het noordoosten en oosten wordt het pas in de avond droog. In de loop van de middag raakt het in het zuidwesten opnieuw bewolkt met in de avond regen. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C, alleen in het uiterste oosten en noordoosten blijft de temperatuur met 15°C wat achter. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Gisteren was het op enkele plaatsen een grauwe grijze dag met mist en sterk nevelig

Komende avond en nacht trekt een gebied met bewolking en wat regen noordoostwaarts. In het noordoosten zijn er eerst opklaringen waarin mist ontstaat. In de loop van de nacht klaart het in het westen ook weer op, ook daar kan het dan nevelig worden. De minima liggen rond 10°C. De wind is overwegend zwak en draait van zuid naar zuidwest.

Morgen zijn er opklaringen en het blijft het op de meeste plaatsen droog tot de avond. De maxima liggen rond 19°C. De wind is zwak, later matig, aan de kust vrij krachtig en draait van zuidwest naar zuid.

Vooruitzichten
Wisselvallig weertype met vooral de eerste dagen veel regen. De middagtemperaturen dalen naar waarden rond of iets onder normaal, de minima liggen juist iets boven normaal.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 06 oktober tot en met dinsdag 13 oktober
Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met maximumtemperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn