Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

30 september 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, met een enkele bui.

Vandaag wisselen zon en bewolking elkaar af en kan er een enkele lichte bui voorkomen. In de avond neemt de bewolking toe. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zwak, later matig, aan de kust vrij krachtig en draait van zuidwest naar zuid.

Gisteravond nog een mooie zonsondergang

In de nacht naar donderdag is het zwaar bewolkt en aanvankelijk droog. Aan het einde van de nacht regent het in het zuidwesten van het land. Het wordt niet veel kouder dan 13°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidoostenwind.

Morgenochtend breidt de regen in het zuidwesten zich over de rest van de land uit. In de middag wordt het van het zuidwesten uit droger en klaart het deels op. Met name in de westelijke provincies komen dan nog wel enkele buien voor. Pas in de avond wordt het overal droog. De maxima liggen rond 15°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidoostenwind. In de middag is de wind aan de noordwestkust en in het westelijk Waddengebied tijdelijk krachtig en draait de wind van het zuidwesten uit naar zuidwest. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak, aan de kust en op het IJsselmeer naar matig

Vooruitzichten
Wisselvallig weertype met vooral de eerste dagen veel regen en op zondag ook vrij veel wind. De middagtemperaturen dalen naar waarden onder normaal, de minima liggen juist iets boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 07 oktober tot en met woensdag 14 oktober
Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met maximumtemperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn