Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

03 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en van het zuidoosten uit perioden met regen

Het is bewolkt met in het zuiden af en toe regen dit gebied met regen trekt langzaam noordwaarts, waardoor het in het noordoosten nog enige tijd overwegend droog is. In het zuidwesten en zuiden klaart het later in de middag mogelijk op en is de zon nog af en toe te zien. In de namiddag trekt een actiever regengebied van het zuidoosten uit over het noorden en mogelijk ook over het midden. In de loop van de avond wordt het droog en klaart het van het zuiden uit op. De maxima lopen uiteen van 14°C in het zuiden tot 19°C in het noordoosten. De oostelijke wind is meest matig, in het noordelijk kustgebied eerst (vrij) krachtig. Van het zuiden uit draait de wind eerst naar zuidwest en later naar zuidoost. De wind wordt overal matig, aan de kust matig tot vrij krachtig 6 – 4 Bft.

Groningen houd het vandaag lang droog met pas eind vd middag de regen

Komende nacht er zijn er eerst opklaringen. Later raakt het van het zuiden uit bewolkt en gaat het af en toe regenen. De minima liggen rond 11°C. De wind komt uit oost tot zuidoost en is matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgen trekt het gebied met af en toe regen noordwaarts. In de middag klaart het van het zuiden uit op, maar langs de kust zijn nog wel enkele buien mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind draait van zuidoost naar zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. In de avond neemt de wind iets af.

Vooruitzichten
Wisselvallig met van tijd tot tijd regen of buien. De middagtemperaturen liggen overwegend iets onder normaal, de minima juist iets boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 10 oktober tot en met zaterdag 17 oktober
In het weekeinde van 10-11 oktober waarschijnlijk nog een wisselvallig weertype met maximumtemperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde. Daarna neemt de kans op een overgang naar een droger weertype toe naar 50-60%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn