Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

09 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Af en toe zon en enkele buien met name in de avond.

Vanochtend zijn wolkenvelden en plaatselijk komt het tot een een lichte bui. In het zuiden is het lokaal nevelig en in het zuidoosten is er lokaal sprake van mistbanken. In de loop van de ochtend lossen nevel en mistbanken op. Verder is er af en toe zon en trekken er met name in de middag enkele buien over het land. In de avond trekt er een actiever gebied met buiige regen van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust geleidelijk vrij krachtig. In de avond draait de wind in het westen van het land naar west tot noordwest.

Gisteren was het een slechte Herfstdag met flink wat regen tussen de 20 en 25 mm in het Noorden van het Land

In de avond en nacht is het wisselend bewolkt en komen vooral in de noordelijke helft van het land enkele stevige buien voor, daarbij is ook onweer mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is west tot noordwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

Morgen is er vrij veel bewolking en komen er in de ochtend vooral in de noordelijke helft van het land pittige buien voor, lokaal met onweer en mogelijk ook hagel. In de loop van de middag en avond trekt een gebied met buien juist vooral over het midden en zuiden van het land. Met een maximumtemperatuur van ca. 12°C wordt het een frisse dag. De westelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Tijdens buien zijn er in het noordelijk kustgebied in de ochtend zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur. In de avond wordt de wind in de kustgebieden noordwestelijk.

Vooruitzichten
Slechts af en toe zon en van tijd tot tijd regen of buien. De middagtemperaturen liggen iets beneden normaal.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 16 oktober tot en met vrijdag 23 oktober
Circa 50-60% kans op een wat droger weertype. Middagtemperaturen meest iets onder normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn