Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

10 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Buiig en fris

Het is half tot zwaar bewolkt en er komen geregeld buien voor, soms met hagel en/of onweer. In eerste instantie beperken de buien zich vooral tot de noordelijke helft. Met een maximumtemperatuur van ca. 12°C wordt het een frisse dag. De westelijke wind is matig, 3-4 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. In de avond wordt de wind in de kustgebieden noordwestelijk.

Gisterochtend was het prachtig in het NO

In de avond en nacht is het wisselend bewolkt en maken vooral de kustgebieden kans op een bui, een enkele met onweer. In het oosten en zuidoosten kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het oosten en zuidoosten tot 10°C vlak aan zee. De wind wordt boven land zuidwestelijk, zwak tot matig. Aan zee staat een (vrij) krachtige noordwestelijke wind.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en trekken er van tijd tot tijd buien over, lokaal komt nog steeds onweer voor. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind wordt geleidelijk overal noordwestelijk, boven land is deze matig, aan zee af en toe krachtig.

Vooruitzichten
Tot en met dinsdag wisselvallig met geregeld buien, vanaf woensdag overwegend droog en iets meer ruimte voor de zon. Met maximumtemperaturen van ca. 13°C ligt de temperatuur meestentijd net beneden normaal.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 17 oktober tot en met zaterdag 24 oktober
Aanvankelijk vrij grote kans (ca. 70%) een overwegend droog weertype met temperaturen net beneden normaal, daarna geleidelijk toenemende kans op een wisselvalliger weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn