Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

12 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt met plaatselijk een lichte bui.

Landinwaarts zijn er brede opklaringen en lokaal komen er mistbanken voor, deze lossen halverwege de ochtend geleidelijk op. Verder hebben we vandaag een afwisseling van zon en wolkenvelden, lokaal komt er nog een lichte bui voor. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind is boven land westelijk en zwak, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind noordwest en overwegend matig. In de loop van de dag wordt de wind overal geleidelijk west tot zuidwest en is zwak tot matig, 2-4 Bft.

Gisteren waren er soms flinke buien actief soms met onweer

In de avond en nacht is er vrij veel bewolking en in het westen kan af en toe lichte regen vallen. In het oosten en noordoosten zijn er opklaringen en daar kan plaatselijk (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het oosten en noordoosten tot 9°C in het westen. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig boven land. Langs de westkust wordt de wind (vrij) krachtig.

Morgen zijn er wolkenvelden met in het westen eerst nog lichte regen. In de loop van de dag gaat vanuit het oosten de bewolking wat breken. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind wordt zuidoost en is matig, aan de westkust eerst nog vrij krachtig.

Vooruitzichten
Woensdag en donderdag veel bewolking met af en toe regen, vooral in het zuidoosten. Vanaf vrijdag overwegend droog met af en toe zon. Met maximumtemperaturen van ca. 12°C is het overdag vrij koel.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 19 oktober tot en met maandag 26 oktober
Aanvankelijk vrij grote kans (ca. 80%) een overwegend droog weertype met temperaturen iets beneden het langjarig gemiddelde. Daarna waarschijnlijk een overgang naar een wisselvalliger en zachter weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn