Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

15 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en vrijwel overal droog, later op de dag in het Noorden kans af en toe de zon.

Vandaag blijft het in het (uiterste) zuidoosten bewolkt met soms lichte regen of motregen. Elders blijft het droog met in de loop van de dag lokaal een enkele opklaring. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C in Zuid-Limburg tot 12°C in het noorden en westen. De noord- tot noordoostenwind is zwak tot matig, in het Waddengebied matig tot vrij krachtig.

Met name gistermiddag in het NO flink wat zon

In de avond en komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Het blijft droog. In opklaringen kan het afkoelen naar 2°C met lokaal vorst aan de grond, onder bewolking wordt het niet kouder dan 7°C. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige noord- tot noordoostenwind.

Morgen begint de dag met vrij veel bewolking, maar in de loop van de dag breekt de zon op een aantal plaatsen door. Het blijft droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 12°C. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Vooruitzichten
Eerst rustig, overwegend droog en vrij koel weer met wolkenvelden. Begin volgende week geleidelijk toenemende kans op regen of buien en tijdelijk zachter.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 22 oktober tot en met donderdag 29 oktober
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde. In de loop van de periode neemt de kans op een droger en zachter weertype toe naar 40-50%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn