Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

16 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Rustig herfstweer met wolkenvelden en soms wat zon en het blijft droog.

Het is op de meeste plaatsen bewolkt. In het noordoosten komen plaatselijk enkele opklaringen voor waarin de eerste uren lokaal mogelijk een mistbank kan voorkomen, en lokaal vorst aan de grond. Geleidelijk kunnen later op de dag op meer plaatsen de zon van tijd tot tijd doorbreken. Het blijft vrijwel overal droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 9°C in de Limburgse heuvels tot 12°C elders. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Gisteren waren er uitgestrekte wolkenvelden maar wel op de meeste plaatsen droog, zodat de oogst in volle gang is zoals hier de maisoogst.

Komende avond en nacht naar zaterdag zijn er eerst brede opklaringen met in het midden en zuid(oost)en enkele mistbanken. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het noorden uit toe en kan in het noordelijk kustgebied een lichte bui vanaf zee binnendrijven. Het koelt af naar 2°C plaatselijk landinwaarts tot 7°C in het noordelijk kustgebied. De wind is overwegend zwak en veranderlijk.

Morgenochtend kan er in het zuiden eerst nog een mistbank voorkomen. Verder is het half tot zwaar bewolkt en trekken er enkele lichte buien over met name het noordwesten. De middagtemperatuur ligt rond 12°C en er staat een zwakke tot matige wind uit overwegend westelijke richtingen.

Vooruitzichten
Eerst rustig en vrij koel herfstweer met lokaal een bui. Vanaf dinsdag perioden met regen en hogere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 23 oktober tot en met vrijdag 30 oktober
Grote kans (ca. 60-70%) op een wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets onder het langjarig gemiddelde. Er is 30-40% kans op een overgang naar een droger weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn