Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

20 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden, vooral in de middag af en toe regen.

Er zijn vandaag eerst wolkenvelden met hier en daar nog wat zon. Geleidelijk wordt de bewolking van het westen uit dikker en vooral in de middag regent het af en toe. De maxima liggen tussen 12°C in het noordwesten en 16°C in het zuidoosten. De wind is zuidelijk, matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Gisteren met name in het ochtend en begin vd middag nog mooie opklaringen in het NO

In de avond en nacht naar is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 12°C en de zuidelijke wind is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het nog enige tijd. In de middag wordt het meest droog, breekt de zon door en wordt het warm met maxima rond 20°C. In de middag wordt het van het zuidwesten uit onstuimig met vooral in de kustprovincies (zeer) zware windstoten rond 75 km/u, langs de kust mogelijk tot 90 km/u en korte tijd kans op zuidwesterstorm aan de kust.

Vooruitzichten
Temperaturen (ruim) boven het langjarig gemiddelde en tot het weekeinde kans op enkele buien 40-50%. In het weekeind droog en lage neerslagkansen (10-30%).

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 27 oktober tot en met dinsdag 03 november
30-40% kans op een wisselvallig weertype met 10-20% kans op een onstuimig weertype met veel wind. Daarnaast een 40% kans op een rustig en droger weertype. De maximumtemperaturen dalen naar waardes iets onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn