Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

21 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend regen, in de middag droger met wat zon. later in de middag en avond veel wind.

Vanochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de middag wordt het van het zuiden uit droog en breekt de zon door. In het noordwesten is in de namiddag een enkele bui mogelijk. Het is zacht met een maximumtemperatuur van 17°C in het noordelijk kustgebied tot 21°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er een matige, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtige zuid- tot zuidoostenwind. In de middag wordt het onstuimig. De wind draait dan naar zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral in de kustprovincies komen dan zware windstoten van 75-90 km/uur voor, langs de noordwestkust zijn windstoten van 90-100 km/uur mogelijk. In de tweede helft van de avond neemt de wind van het zuiden uit weer af.

Gisteravond een mooie avondrood

Vanmiddag en vanavond code geel ivm de verwachte wind en windstoten

In de nacht is het wisselend bewolkt en vooral het noordwesten en zuidoosten maken kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, later mogelijk hard.

Morgen zijn er perioden met zon en blijft het groot deel van de dag vrijwel droog. Pas in de loop van de middag kunnen er in het noordwesten en zuidoosten enkele buien ontstaan. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C in het noordwesten en 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig of hard. In de avond neemt de wind van het zuiden uit af.

Vooruitzichten
Wisselvallig. Temperaturen eerst boven, later rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 28 oktober tot en met woensdag 04 november
Aanhoudend wisselvallig, met een wat afnemende neerslagkans. Grote kans op temperaturen dichtbij normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn