Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

22 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en kans op een bui met in Limburg kans op onweer.

Er zijn perioden met zon en het blijft een groot deel van de dag vrijwel droog. Pas in de loop van de middag kunnen er in het zuidoosten enkele buien ontstaan, ook met onweer en mogelijk met zware windstoten. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C in het noordwesten en 18°C in het zuidoosten. Later in de avond is in het noordwesten ook een bui mogelijk. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig en aan de noordwestkust af en toe hard. In de avond neemt de wind van het zuiden uit af.

Met name gisteravond veel wind en vooral zware windstoten

In de avond en nacht zijn er opklaringen en het blijft vrijwel overal droog. Op veel plaatsen in het zuiden en oosten ontstaat mist. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 9°C en de zuidwestenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Morgenochtend trekt de mist op en breekt hier en daar de zon door. In de (na)middag en avond neemt van het noordwesten uit de kans op een bui toe. De middagtemperatuur ligt rond 15°C. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Vooruitzichten
Zondag en woensdag grote kans op regen, de overige dagen meestal droog met perioden met zon. Eerst is het vrij zacht, na zondag liggen de temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 29 oktober tot en met donderdag 05 november
Af en toe zon en geleidelijk afnemende neerslagkans. Temperaturen eerst rond normaal, later toenemende kans op vrij koud weer.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn