Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

23 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsen (dichte) mist, later af en toe zon.

In het midden en zuiden is vannacht op veel plaatsen (dichte) mist ontstaan, de mist breid zich nog uit naar het noorden. In de loop van de ochtend trekt de mist langzaam op en breekt hier en daar de zon door. In de middag zijn er dan zonnige perioden. In het zuidoosten blijft het overwegend bewolkt en kan er af en toe wat regen of een bui voorkomen. In de namiddag en avond neemt van het westen uit de kans op een bui toe. In het zuidoosten klaart het dan juist op en wordt het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is in de ochtend zwak uit een zuidelijke richting, in de middag wordt de wind zuidwestelijk en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig.

Gisteren was het op de meeste plaatsen droog met geregeld de zon
(klik op de foto voor vergroting)

Komende avond en nacht zijn er wolkenvelden en met name in het oosten en zuidoosten brede opklaringen. In het noordwesten kan een bui vanaf zee binnendrijven. Het koelt af naar ongeveer 9°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend maakt het noordwesten eerst nog kans op een bui. Verder is het droog en zijn er wolkenvelden. In de middag raakt het van het zuidwesten uit zwaar bewolkt, maar het blijft droog. Het wordt 14°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind verder toe naar matig tot vrij krachtig landinwaarts en krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer.

Zondag is het bewolkt met perioden met regen. Met 12 graden wordt het wat frisser. De wind is ZW en meest matig langs de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten
Wisselvallig met regelmatig regen of buien en soms vrij veel wind. Maandag en dinsdag is het tijdelijk rustiger en droger met wat meer ruimte voor de zon. De temperaturen liggen overdag rond normaal, in de nachten is het zacht.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 30 oktober tot en met vrijdag 06 november
Af en toe zon en geleidelijk afnemende neerslagkansen. Temperaturen eerst rond normaal, later toenemende kans op vrij koud weer.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn