Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

24 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden soms wat zon met plaatselijk een bui.

De dag start met veel bewolking en plaatselijk een bui. In de middag is het overwegend droog met hier en daar wat zon. Het wordt ongeveer 15°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind 2 – 6 bft. In de avond neemt de bewolking verder toe, evenals de zuidelijke wind. Die wordt vrij krachtig landinwaarts en hard aan zee en op het IJsselmeer, langs de noordwestkust stormachtig, 8 Bft. Daarbij is dan ook een kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Gisteren was het lang grijs met mist en laaghangende bewolking,maar sommige plaatsen haden nog een mooie zonsopkomst

In de avond en nacht is het bewolkt en gaat het van het westen uit regenen. Het koelt af naar ongeveer 12°C. Het waait stevig uit zuid tot zuidwest met een matige tot vrij krachtige wind boven land en een harde wind, 7 Bft, langs de kust. In het noordwestelijk kustgebied is de wind mogelijk stormachtig, 8 Bft en is er een kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Morgen trekt het neerslaggebied langzaam oostwaarts weg. In de ochtend wordt het in het westen droog, in de middag gebeurt dat ook in het oosten en dan kan de zon af en toe doorbreken. Wel blijft een bui mogelijk. De middagtemperatuur komt uit rond 14°C. De zuidwestelijke wind neemt in de ochtend af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

Vooruitzichten
Af en toe zon en geleidelijk wisselvallig met soms vrij veel wind. De temperaturen liggen overdag rond normaal, in de nachten is het zacht.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 31 oktober tot en met zaterdag 07 november
Een vrij grote kans (ca. 60%) op een rustiger en droger weertype met geleidelijk lagere temperaturen.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn