Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

27 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Eerst nog een enkele bui ,in de middag vanuit het Westen verder toenemende bewolking en soms lichte regen.

Vanochtend zijn er perioden met zon, vooral in de kustprovincies kan er ook een bui vallen. In de loop van de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en gaat het vooral in het westen af en toe licht regenen. Het wordt ongeveer 12°C. In de avond breidt de regen zich naar het oosten uit en gaat het tevens harder regenen. De wind is zuid tot zuidwest, boven land matig en aan zee vrij krachtig. In de loop van de dag neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig tot hard, 7 Bft. In de avond is er aan de noordwestkust kans op zware windstoten rond 75 km/uur.

Gisteren de meeste zon in het Zw, het No pas laat in de middag

Komende nacht is er aanvankelijk veel bewolking en regent het af en toe. De neerslag trekt oostwaarts weg waarna opklaringen zich van het westen uit over het land uitbreiden. Wel kan er nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Morgenochtend schijnt de zon geregeld en is het op de meeste plaatsen droog. Vanuit het zuidwesten trekken echter stevige buien het westen binnen, met daarbij een kans op onweer en hagel. In de middag en avond breiden deze buien zich verder over het land uit. De middagtemperatuur komt uit op zo’n 12°C. De wind is zuidwest en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Bij buien kunnen er aan de kust lokaal zware windstoten voorkomen van ca. 75 km/uur.

Vooruitzichten
Wisselvallig met vrijwel dagelijks perioden met regen. Zaterdag overwegend droog. Middagtemperaturen enkele graden boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 03 november tot en met dinsdag 10 november
De kans op een droger weertype is vrij groot (70%). De temperatuur ligt waarschijnlijk rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn