Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

28 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en buien

Het wisselend bewolkt en komen er geregeld buien voor, langs de kust kan daar ook onweer bij zitten. In de loop van de middag nemen de buien van het zuidwesten uit in aantal en intensiteit toe, vooral in de kustgebieden is er dan ook kans op onweer en hagel. In de westelijke kustprovincies kan hierbij veel neerslag vallen (10-20 mm, in het zuidwesten 20-40 mm, lokaal mogelijk wat meer). De maximumtemperatuur komt uit op zo’n 12°C. De wind is zuidwest en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Bij buien kunnen er in de loop van de dag vooral aan de zuidwestkust zware windstoten voorkomen van ca. 75 km/uur.

Vandaag wordt er in het Zuidwesten veel neerslag verwacht

In de avond en komende nacht is het wisselend bewolkt en trekken er buien over het land, nog steeds met kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee westelijk en vrij krachtig tot krachtig, eerst mogelijk hard, 7 Bft.

Morgenochtend komt er in het oosten aanvankelijk nog een enkele bui voor, maar al snel wordt het overal droog. Er zijn wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. In de middag raakt het vanuit het zuidwesten bewolkt en gaat het regenen. De temperatuur loopt op naar 12°C. De wind is zuidwest tot west en matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten
Vrijdag overdag en zaterdag overwegend droog, soms zon. Daarna wisselvallig en maandag mogelijk veel wind. De middagtemperatuur ligt tot en met maandag ruim boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 04 november tot en met woensdag 11 november
De kans op een droger weertype is vrij groot (70%). De temperatuur ligt waarschijnlijk rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn