Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

29 oktober 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en een enkele bui, later vanuit het Zuidwesten toenemende bewolking en regen.

Vanochtend is het wisselend bewolkt en komen er aanvankelijk boven het noorden en oosten nog enkele buien voor. In de middag raakt het vanuit het zuidwesten bewolkt en gaat het regenen. De temperatuur loopt op naar 12°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

gisteren viel het mee met de buien in No Groningen met oa daar flink wat zon en overwegend droog

In de avond regent het overal enige tijd stevig door. Van het zuidwesten uit wordt het in de loop van de avond en de nacht naar vrijdag steeds vaker droog. Het blijft echter bewolkt en af en toe valt er nog regen of motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het noordoosten tot 12°C langs de westkust. De wind draait van zuid tot zuidwest naar west tot zuidwest en is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en aan zee mogelijk enige tijd hard, 7 Bft.

Morgen blijft het bewolkt en valt er vooral in de noordelijke helft van het land geregeld wat regen of motregen. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, mogelijk af en toe hard, 7 Bft.

Vooruitzichten
Zaterdag droog en zonnige perioden, daarna wisselvallig met vooral op maandag mogelijk veel wind. Vanaf dinsdag dalende temperaturen en een afnemende neerslagkans.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 05 november tot en met donderdag 12 november
De kans op een droog weertype is groot (80%). De temperatuur ligt waarschijnlijk rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn