Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

03 november 2020 door Jannes Wiersema

Eerst zon en droog, later enkele buien en vrij veel wind.

Vanochtend is het vrij zonnig en droog. In de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. De meeste buien vallen waarschijnlijk in het noordwestelijk kustgebied. Ook in de avond kunnen er vooral in de kustprovincies enkele buien voorkomen, later in het noordwesten met kans op onweer en hagel. De maxima liggen rond 12°C. De wind is zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft, in de middag langs de noordwest kust tijdelijk stormachtig, 8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied is er dan kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Gisteren was het record warm voor 02 Nov met in het ZO ruim 20 graden

Komende nacht zijn er in het noorden wolkenvelden en enkele buien. In het zuiden komen brede opklaringen voor en blijft het droog. De minimumtemperaturen variëren van lokaal 3°C in het zuidoosten tot 9°C in het noordwesten. De wind is boven land zuidwest, langs de kust west. In het noorden is de wind matig tot vrij krachtig, in het zuiden zwak tot matig.

Morgen zijn er vooral in de ochtend perioden met zon, in de middag zijn er meer wolkenvelden maar de zon zal nog steeds af en toe te zien zijn. Het blijft op de meeste plaatsen droog en het waait minder hard dan de afgelopen dagen. De westenwind is in het noorden matig, in het zuiden neemt deze af naar zwak. De middagtemperaturen komen uit rond 12°C.

Vooruitzichten
Rustig en droog weertype met af en toe zon en temperaturen rond normaal. Donderdag en vrijdag is er in de nacht en ochtend kans op (dichte) mist. Vanaf vrijdag is er tijdelijk meer ruimte voor de zon en vanaf zaterdag stijgen de temperaturen naar boven normaal. Vanaf zondag is er een kleine kans op wat regen of een bui.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 10 november tot en met dinsdag 17 november
Grote kans (ca. 70%) op een rustig en droog weertype met temperaturen rond of iets boven het langjarig gemiddelde. Op de langere termijn neemt de kans op een kouder weertype geleidelijk toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn