Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

14 november 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en regenachtig. Vanaf vanmiddag van het zuiden uit opklarend.

Het is bewolkt en vanochtend trekt er een gebied met regen en motregen noordoostwaarts over het land. In het noorden komt aanvankelijk mist voor. Vanaf vanmiddag klaart het van het zuiden uit op. De maximumtemperaturen variëren van 12°C in het Waddengebied tot 16°C in het zuidoosten van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig en neemt in de loop van de dag aan zee en in het IJsselmeergebied toe naar vrij krachtig.

Gisteren in de ochtend was het in het NO van het land prachtig zonnig met wat sluierbewolking

In de avond en nacht komen er naast opklaringen ook wolkenvelden voor waaruit met name in het westen soms lichte regen of motregen valt. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuid tot zuidwest en matig, aan de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, 6 Bft.

Morgenochtend is het in het zuidoosten wisselend bewolkt en is ook de zon nog even te zien. In het westen komt meer bewolking voor en valt er af en toe regen. Halverwege de middag gaat het in het westen en zuidwesten harder regenen en komen er enkele buien voor, mogelijk met onweer en hagel. Deze regen en (onweers)buien trekken oostwaarts over het land. In de avond wordt het van het westen uit weer droog, op een enkele bui na. De maximumtemperaturen variëren van 14°C in het westen en noorden tot ca. 16°C in het zuidoosten. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. In de loop van de middag wordt de wind zuidwestelijk en kunnen er vooral in het westen van het land zware windstoten voorkomen.

Vooruitzichten
Vrij zacht en vooral op woensdag/donderdag vrij veel wind. In de loop van de nieuwe week minder zacht met maxima rond normale waarden voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn
zaterdag 21 november tot en met zaterdag 28 november
Grote kans op een tamelijk wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn