Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

17 november 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en vooral in het midden en noorden regenachtig.

Het is bewolkt en vooral in het midden en noorden valt af en toe regen of motregen. In de middag en avond zijn er ook droge perioden, maar in het noorden blijft lokaal nog motregen mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Echt Novemberweer somber en motregen/regen

In de nacht naar woensdag blijft het overwegend bewolkt maar is het wel overal droog. Het koelt niet verder af dan een graad of 10 bij een matige, langs de kust (vrij) krachtige, zuid(west)enwind.

Morgen trekt de bewolking in de ochtend noordwaarts weg en volgen er perioden met zon. Het blijft overal droog. In de avond neemt van het westen uit de bewolking toe en laat in de avond volgt af en toe regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 13°C in het noorden tot lokaal 16°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust (vrij) krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten
Donderdag nog (vrij) zacht en mogelijk veel wind. Na donderdag tijdelijk normale temperaturen. In de loop van komend weekend wederom zacht en licht wisselvallig. Vanaf het begin van volgende week geleidelijk rustiger (neerslagkansen minder dan 20%) en minder zacht met maxima rond de normale waarden voor de tijd van het jaar. Begin volgende week afnemende neerslagkansen (ca. 30%).

Vooruitzichten lange termijn
Dinsdag 24 november tot en met Dinsdag 01 december
Tot het einde van de week normale temperaturen voor de tijd van het jaar en een grote kans (rond 80%) op een rustig/droog weertype. Na het einde van de week een ca. 40% kans op een overgang naar een meer wisselvallig en onstuimig weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn