Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

20 november 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en in het Noorden en Noordoosten een enkele bui.

Het is vandaag half tot zwaar bewolkt en met name in het noordoosten komt nog een enkele bui voor. Elders blijft het tot de avond droog. In de avond raakt het in het westen bewolkt en kan het daar af en toe gaan regenen. De middagtemperatuur wordt 8 à 9°C. De wind krimpt naar het zuidwesten en is meest matig. Aan de kust neemt de wind later in de middag en in de avond weer toe naar krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk naar hard.

Gisteren waren er korte maar pittige buien met hagel maar ook zon, dat geeft dan weer mooie regenbogen op

In de komende nacht is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. De minimumtemperatuur wordt al aan het begin van de nacht bereikt en loopt uiteen van 9°C aan de noordwestkust tot ca. 2°C langs de oostgrens. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard.

Morgen is het op de meeste plaatsen bewolkt en valt er van tijd tot tijd motregen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het zuidoosten tot 12°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig en in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard.

Vooruitzichten
Zondag enige tijd regen met name in het zuiden en midden, daarna wolkenvelden en slechts af en toe wat regen. Het is daarbij aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 27 november tot en met vrijdag 04 december
Grote kans (75%) op een geleidelijk wisselvalliger weertype bij middagtemperaturen rond of iets boven normaal. Er is een kleine kans (25%) op een vrij koud en overwegend droog weertype met landinwaarts lichte vorst in de nacht.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn