Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

25 november 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon maar ook sluierbewolking en het blijft droog.

Vandaag is er eerst alleen maar hoge bewolking waar de zon doorheen schijnt. Het blijft droog. In de loop van de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en aan het einde van de avond kan het in het uiterste noordwesten gaan regenen. De maximumtemperaturen variëren van 8°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind is matig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig, en draait in de middag naar zuidwest.

Noorden had gisteren op veel plaatsen een zonloze dag

Komende nacht is het overwegend bewolkt met in het noorden en noordwesten af en toe regen. De minima liggen tussen 5 °C in het zuiden en 8°C aan de kust. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig, aan de noordwest- en noordkust eerst nog vrij krachtig.

Morgen is het op de meeste plaatsen bewolkt met in het noorden en midden af en toe regen. In het zuiden blijft het droog en in het zuidoosten zijn er perioden met zon. De maxima liggen rond 9 °C. De wind is meest zwak en komt meestal uit zuidwest, in het noorden wordt de wind in de middag noordwest tot noord.

Vooruitzichten
Vrijdag wat regen, daarna wisselend bewolkt, meest droog en middagtemperaturen rond 6°C , met in de nachten een kans op lichte vorst

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 02 december tot en met woensdag 09 december
Grote (80%) kans op aanhoudend rustig weertype met temperaturen rond of onder normaal met een kans op nachtvorst. Aan het einde van de periode neemt de een overgang naar een (licht) wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven normaal en meer wind toe.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn