Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

27 november 2020 door Jannes Wiersema

Geleidelijk droog.

Vanochtend valt er in een strook van zuidwest naar noordoost lokaal regen of motregen en is het nevelig. In het noordwesten en zuidoosten komen opklaringen voor. Met name in het noordwesten komen in deze opklaringen mistbanken voor, deze zullen in de loop van de ochtend oplossen. In de middag wordt het op de meeste plaatsen droog en is het overwegend bewolkt, hoewel het zuiden kans op enkele opklaringen maakt. De maxima liggen tussen 6°C in het noorden en 10°C in het zuidoosten. De zwakke wind komt aanvankelijk uit uiteenlopende richtingen en wordt in de loop van de dag oostelijk.

Gisteren waren er langere tijd opklaringen in het uiterste Noorden en Zuiden van ons land

Komende nacht zijn er brede opklaringen, met in de zuidelijke helft ook enkele wolkenvelden. In de loop van de nacht ontstaat er in de noordelijke helft van het land op veel plaatsen mist. Het blijft droog. De minimumtemperaturen liggen tussen -1°C in het oosten en zuidoosten en 5°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee matige oostenwind.

Morgenochtend gaat de mist maar langzaam over in lage bewolking. In de middag lost deze lage bewolking vervolgens op, maar in het noorden en het midden gebeurt dit niet doordat er vanuit Duitsland lage bewolking wordt aangevoerd. De kans op zon is het grootst in de zuidelijke provincies. Het blijft overal droog. De middagtemperaturen variëren van 5°C in het noorden en 10°C in het zuidoosten. De oostenwind is matig.

Vooruitzichten
Vrij rustig weer. In het weekend droog, daarna (licht) wisselvallig. Middagtemperaturen rond 6°C met in de nachten lokaal kans op lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 04 december tot en met vrijdag 11 december
Grote (70-80%) kans op een aanhoudend rustig en licht wisselvallig weertype met temperaturen rond of onder normaal met een kans op nachtvorst.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn