Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

04 december 2020 door Jannes Wiersema

Geleidelijk van het zuiden uit vrijwel overal droog.

Vanochtend beginnen we met veel bewolking en er valt vooral in het noorden en Oosten eerst nog regen. De regen trekt naar het noorden weg en dan komen er geleidelijk perioden met zon met mogelijk nog een lichte bui. Het wordt circa 7°C. De zuid- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de loop van de middag neemt de wind af naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen, waarin lokaal mistbanken ontstaan. Met name in het zuidwesten komen enkele wolkenvelden voor. Van het zuidoosten uit trekt er gedurende de nacht bewolking over het oosten en noorden van het land. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -1°C in opklaringen tot +4°C aan de Zeeuwse Kust. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidoostenwind.

Morgenochtend is het in het noorden en oosten bewolkt, in het zuidwesten zijn er enkele wolkenvelden aanwezig. In het noordoosten valt er regen. Elders is het opgeklaard en eventueel aanwezige mistbanken lossen op. De bewolking boven het noorden en oosten trekt noordwaarts weg en dan blijft er een mix van wolkenvelden en opklaringen over. Het wordt ongeveer 5°C. De wind draait van zuidoost naar zuid tot zuidwest en is matig. In de middag en avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak en draait overal naar zuidoost.

Vooruitzichten
Daarna rustig, half tot zwaar bewolkt weer met maandag in het oosten en noorden grote kans op regen, daarna is de neerslagkans klein. Het is vrij koud met ’s nachts tijdens opklaringen lichte vorst.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 11 december tot en met vrijdag 18 december
Er is een kans van ongeveer 60% op het aanhouden van het rustige, meestal droge en vrij koude weer. De kans op een overgang naar minder koud, wisselvallig weer is ongeveer 40%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn