Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

09 december 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend op veel plaatsen (dichte) mist.

Vanochtend komt op veel plaatsen (dichte) mist voor. Vooral in het noordwesten is er aanvankelijk ook nog even ruimte voor de zon. De mist trekt in de loop van de dag geleidelijk op en gaat over in laaghangende bewolking en nevel. In Zeeland kan vanochtend af en toe wat regen vallen, verder is het overwegend droog. Met een maximumtemperatuur van 2 a 3°C wordt het een kille dag. De wind wordt in de loop van de ochtend overal zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. In Zeeland wordt de wind in de middag zuid tot zuidwest en wordt langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Lang donker deze dagen

Komende nacht is er vooral boven de noordwestelijke helft van het land bewolking aanwezig, in het zuidoosten zijn er ook opklaringen. Het blijft overal droog. In het zuidoosten zou het lokaal nog licht kunnen vriezen, elders blijft de temperatuur boven nul. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, langs de kust eerst mogelijk vrij krachtig.

Morgen opnieuw wolkenvelden, maar in de loop van de dag komt de zon van het zuiden uit op steeds meer plaatsen tevoorschijn, maar of die het Noorden ook halen is twijfelachtig. Het blijft droog en in de middag wordt het ongeveer 4°C. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Vooruitzichten
Vanaf vrijdag toenemende kans op neerslag en in het weekeinde oplopende temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 16 december tot en met woensdag 23 december
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op een zacht licht wisselvallig weertype met af en toe regen. Op de langere termijn neemt de kans op een minder zacht weertype geleidelijk iets toe.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn