Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

23 december 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en perioden met regen.

Vandaag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Aanvankelijk komt in het midden en noorden ook lokaal mist voor. De maximumtemperatuur varieert van 9°C in het uiterste noorden tot 13°C in het zuiden. De zwakke tot matige wind is zuidoostelijk en wordt in het zuiden geleidelijk zuidwestelijk. In het noorden blijft de wind zwak en oostelijk. In de loop van de dag neemt de wind aan zee toe naar matig tot vrij krachtig, in het noorden wordt de wind later op de dag noordoostelijk en mogelijk krachtig.

Gisterochtend even een wolken wak met de zon

Komende nacht trekt een gebied met regen van noord naar zuid. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C in het zuidoosten en 4 in het noorden. De wind draait overal naar noord tot noordwest en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan de kust krachtig, aan de zuidwestkust mogelijk hard.

Morgen komen er van het noorden uit opklaringen, afgewisseld door enkele buien. De maxima liggen rond 7 °C. De noordwestelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan de kust krachtig, mogelijk af en toe hard.

Vooruitzichten
Overwegend bewolkt en soms wat regen. Zondag mogelijk veel wind.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 30 december tot en met woensdag 06 januari
De kans op een wisselvallig weertype is ca. 40-50%. De maximumtemperaturen ligt waarschijnlijk rond of iets onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn