Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

30 december 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en buien.

Het is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, vooral in de kustgebieden is daarbij een kleine kans op onweer en korrelhagel. In de loop van de middag neemt de buienkans in het zuiden af. De middagtemperatuur komt uit tussen 4 en 7°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige, (zuid)westenwind.

Gisteren de eerste sneeuw van dit seizoen lokaal in No Groningen

Komende nacht is er veel bewolking en vallen er in het noorden nog enkele buien. Later in de nacht gaat het in het zuiden regenen en deze regen gaat voor een deel over in natte sneeuw. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig.

Morgen is het overwegend bewolkt en zijn er vooral in het zuiden en midden van het land perioden met regen en natte sneeuw. Waar het wat steviger doorsneeuwt kan het tijdelijk wit worden en is plaatselijke gladheid mogelijk. In het noorden blijft het, op een enkele bui na, droog. De middagtemperatuur ligt rond 3°C, maar in sneeuwval kan deze dalen naar iets boven nul. De wind draait in de loop van de dag van zuid naar oost en is zwak tot matig.

Vooruitzichten
Rustig en vrij koud winterweer. Op enkele dagen wat regen, soms ook (natte) sneeuw.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 06 januari tot en met woensdag 13 januari
Aanvankelijk weinig verandering. Aan het einde van de periode loopt de temperatuur waarschijnlijk langzaam op.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn