Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

05 januari 2021 door Jannes Wiersema

Bewolkt, af en toe motregen.

Het is bewolkt en met name in het noorden en midden valt af en toe (mot)regen met eerst soms nog wat natte sneeuw flatsen. Het wordt ongeveer 3°C. De wind komt uit het noordoosten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig 4 – 6 Bft.

Komende nacht wordt het van het noorden uit geleidelijk op de meeste plaatsen droog, het zuidoosten blijft gevoelig voor motregen of natte sneeuw. Tegen het einde van de nacht kan het in het noorden mogelijk even opklaren. De minima lopen uiteen van 4°C in het noordwestelijk kustgebied tot circa 1°C elders, in opklaringen kan het mogelijk een graadje vriezen. De noordoostenwind is zwak tot matig, langs de noordwestkust vrij krachtig 2 – 5 Bft.

Morgenochtend is het op de meeste plaatsen droog maar wel overwegend bewolkt. In het zuidoosten valt er af en toe (mot)regen of natte sneeuw. In de middag wordt de bewolking van het oosten uit dikker en tegen het einde van de middag kan er in het oosten en noordoosten wat lichte regen of natte sneeuw vallen. ’s Avonds breidt de neerslag zich over de rest van het land uit en daarbij is er in de Limburgse heuvels kans op sneeuw. De middagtemperaturen lopen uiteen van 2°C in het oosten tot 4°C langs de kust. In (natte) sneeuw daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt. De wind draait naar noordwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied mogelijk vrij krachtig 2 – 5 Bft.

Vooruitzichten
Met name in de nacht naar donderdag kans op (natte) sneeuw. Vanaf vrijdag iets grotere kans op zon en tijdelijk droger. Vanaf zondag wisselvallig. De temperaturen liggen onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 12 januari tot en met dinsdag 19 januari
Wisselvallig en temperaturen die oplopen naar waardes rond of iets boven het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn