Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

12 januari 2021 door Jannes Wiersema

Eerst regen, maar van het noorden uit opklaringen en mogelijk een bui

Een regenzone trekt gedurende de ochtend zuidwaarts en verlaat begin van de middag Zuid-Limburg. Daarachter klaart het van het noorden uit op, maar in Limburg blijft het nog lange tijd bewolkt. In de middag kan een enkele bui van zee binnendrijven. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het noorden en 7°C in het zuiden. De wind is in het midden en zuiden westelijk, in het noorden noordwestelijk en meest matig. Aan de zuidwestkust is de wind eerst krachtig. In de loop van de ochtend wordt de wind overal noordwestelijk en aan de kust en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.

Gisteren de zoveelste zonloze dag

Komende nacht zijn er flinke opklaringen, maar kan er wel een enkele bui van zee binnendrijven. Met name in het uiterste oosten kan de neerslag daarbij een winters karakter krijgen. De minima liggen tussen 4°C aan de kust en -1°C in het zuiden. Landinwaarts is er door bevriezing of een winterse bui kans op gladheid. De wind wordt westelijk en is matig. Aan de kust is de wind noordwestelijk, vrij krachtig en vooral in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft.

Morgen zijn er zonnige perioden met in de noordelijke helft enkele buien, soms met hagel. In het zuidwesten is er vrij veel hoge bewolking maar het blijft daar op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is westelijk en matig. Aan de westkust is de wind vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig en op de Wadden af en toe hard, 7 Bft.

Vooruitzichten
De eerste dagen geregeld zon en overwegend droog met in de nacht en ochtend lichte, in het oosten mogelijk matige vorst. Vanaf zaterdag neemt de neerslagkans toe en begin volgende week lopen de temperaturen waarschijnlijk op.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 19 januari tot en met dinsdag 26 januari
Grote kans (70-80%) op voortzetting van het wisselvallige weertype met maximumtemperaturen die waarschijnlijk (iets) onder normaal liggen. Er is 20-30% kans op een overgang naar een droog en koud weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn