Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

14 januari 2021 door Jannes Wiersema

In het zuid(west)en wat regen, lokaal ook natte sneeuw. Elders meest droog.

In de zuidwestelijke helft is het bewolkt en in het uiterste zuidwesten en zuiden valt er (mot)regen, lokaal ook natte sneeuw. In het noordoosten komen brede opklaringen voor. De minima lopen uiteen van 2°C in Zeeland tot lokaal -5°C in het noordoosten en in de noordoostelijke helft is er kans op gladheid. Overdag blijft het in de zuidwestelijke helft bewolkt met in Zeeland aanvankelijk nog af en toe (mot)regen of natte sneeuw. Elders zijn er zonnige perioden, afgewisseld door wolkenvelden. De maxima liggen rond 3 °C. De wind wordt geleidelijk oostelijk en zwak tot matig.

Gisteren was het guur met veel wind en buien soms met hagel.

In de avond trekt de bewolking naar het zuiden weg en wordt het wisselend bewolkt. Later in de avond en in de nacht nacht naar vrijdag drijven in de noordelijke helft wolkenvelden en enkele lichte (winterse) buien binnen vanaf zee. Er is dan opnieuw kans op lokale gladheid. De overwegend noord- tot noordoostenwind is zwak, vlak aan zee matig. De temperatuur varieert van -3°C in het zuiden en oosten tot rond het vriespunt in het westen.

Morgen blijft vooral in de noordelijke provincies de kans op een lichte (winterse) bui bestaan. Naarmate de dag vordert kan een enkele bui iets verder landinwaarts trekken. De wind is zwak en veranderlijk, vlak aan zee noord tot noordoost en matig. De middagtemperatuur loopt uiteen van net boven nul in Zuid-Limburg tot 4°C aan de kust.

Vooruitzichten
In het weekeinde waarschijnlijk regen en sneeuw en overgang naar een wisselvallig weertype met hogere temperaturen.

Vooruitzichten lange termijn
donderdag 21 januari tot en met donderdag 28 januari
Grote kans (ca. 80%) op voortzetting van het wisselvallige weertype. De kans op maximumtemperaturen beneden het langjarig gemiddelde neemt geleidelijk toe naar 60-70%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn