Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

15 januari 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en vrij koud met in het Noorden enkele winterse buitjes.

Vanmorgen is er vrij veel bewolking, slechts hier en daar komt een enkele opklaring voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog, al kunnen vooral in het noorden van het land af en toe lichte buitjes met (natte) sneeuw voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De noordelijke wind is zwak, langs de kust en op het IJsselmeer matig. Vanavond wordt de wind zwak en veranderlijk.

Vanochtend in het N wat lichte winterse buitjes

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden, maar komen ook opklaringen voor waarin mistbanken kunnen ontstaan. Aan de kust ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt, landinwaarts vriest het licht, lokaal mogelijk matig. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk maar, wordt in de loop van de nacht zwak zuidwestelijk.

Morgenochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en kan er lokaal nog mist voorkomen. In de middag neemt de bewolking van het westen uit geleidelijk toe en aan het einde van de middag gaat het in het zuidwesten sneeuwen. In de avond breidt de sneeuw zich over de rest van het land uit en op de meeste plaatsen vormt zich een sneeuwdek van enkele centimeters, in het zuidwesten en zuiden mogelijk 5 cm. De maximumtemperatuur ligt rond +2°C. De wind draait naar zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Vooruitzichten
In de nacht naar zondag in het oosten eerst nog sneeuw. Overdag af en toe regen en oplopende temperaturen. Volgende week is het wisselvallig met van tijd tot tijd regen en vooral op woensdag veel wind en tijdelijk zacht.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 22 januari tot en met vrijdag 29 januari
Waarschijnlijk (ca. 70% kans) op voortzetting van het wisselvallige weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde. De kans op een kouder weertype met soms ook sneeuw neemt geleidelijk toe naar ca. 30%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn